De Hallen Amsterdam

DE HALLEN AMSTERDAM
CENTRUM VOOR MEDIA, CULTUUR, MODE, HORECA EN AMBACHTEN.

De plek waar ooit de eerste elektrische trams in Amsterdam werden onderhouden heeft een nieuw leven gekregen. In de voormalige tramremise, een rijksmonument gebouwd tussen 1902-1928, is nu De Hallen Amsterdam gevestigd. Midden in de 19e eeuwse stadswijk Amsterdam West.

Er zijn twee ingangen om de Hallen te berijken;

1. Via de Tollenstraat (zijstraat van de Kinkerstraat)

2. Via onze Ten Katemarkt (Ten Katestraat)

IMG 0717 720x315

 

HET GEBOUW

Visie
De tramremise met haar werkplaatsen waren vroeger het ‘werkende hart’ van de wijk en zullen dat weer opnieuw worden, maar dan toegankelijk voor iedereen. De openbare passage vormt de hoofdas, Hal 3 staat er haaks op en loopt naar het Bellamyplein. Deze monumentale hal , waar de Foodhallen zijn gehuisvest, vormt de tweede as. De Foodhallen zijn ook publiek toegankelijk en hebben aan het Bellamyplein een groot terras. Ook Hotel de Hallen, dat eveneens aan het Bellamyplein is gevestigd, heeft een fraai terras.
Het plein en de Tollensstraat zullen een autovrij gebied worden. Het hotel en de bibliotheek zorgen s’ avonds voor ‘licht achter de gevel’ en daarmee groeit de sociale veiligheid.
Door de verbindingsassen en de meer dan 60% openbare functies, met diverse terrassen, wordt de Hallen een publiek domein en opnieuw het sociale, culturele en werkende centrum van de wijk.

De huurders van de Hallen
De Hallen Amsterdam heeft een grote diversiteit op het gebied van huurders. Hieronder wordt beschreven welke huurder zich op welke locatie bevindt. Tijdens het indelen van de ruimten is er rekening gehouden met de beoogde functies, om zo de oorspronkelijke staat van het Rijksmonument zoveel mogelijk te kunnen behouden.

HAL 1
De bibliotheek met leescafé Belcampo, de huiskamer van de buurt.

HAL 2
Filmhallen: Naast de bibliotheek zijn de Filmhallen gehuisvest. Een bioscoop met een gevarieerd programma dat te zien is in 3 grote en 6 kleinere zalen. 

HAL 3
Meat West, Brasserie halte 3 en Foodcourt. Hal 3 is de oudste en meest monumentaal gave hal. 

foodhallen amsterdam 2

HAL 4
De Hallenstudios. De studio’s worden georganiseerd door een professional, NTVF Produkties BV. 

HAL 5
Ambachtenhal. Hal 5 biedt ruimte aan de Building School, een initiatief van een aantal leermeesterbedrijven.

HAL 6
De passage is de levensader van De Hallen en is uniek in Nederland: er zijn maar weinig van zulke fraaie doorgangen. De passage is openbaar en bestaat uit twee overdekte delen: Het eerste en grootste deel loopt van de Ten Katemarkt tot de Tollensstraat. 

HAL 7
In hal 7 zijn verschillende relatief kleine units ontstaan, waardoor een diversiteit aan huurders zich hier heeft gevestigd. 

Parkeren en fietsenstalling
Aan het Bellamyplein is naast Hotel de Hallen de ingang van de parkeergarage met 165 plaatsen. In de Passage is de ingang van de gratis fietsenstalling voor ca. 600 fietsen. Je kunt er ook je fiets laten repareren. De stalling wordt overdag bewaakt en in de avonduren is er cameratoezicht.

Hallen Beter leesbaar